Oldal kiválasztása

A hamburgered ára –

avagy mi van a szatyorban, husi?

 

Ismerd meg a húsfogyasztás egyéni
és globális következményeit, és tegyél
egy lépést egy békésebb, egészségesebb
és fenntarthatóbb jövő felé!

Keresd a könyvesboltokban!Vagy a kiadónál!

A hamburgered

ára – avagy mi

van a szatyorban, husi?

 

Ismerd meg a húsfogyasztás egyéni
és globális következményeit,

és tegyél egy lépést egy békésebb, egészségesebb
és fenntartható jövő felé!

Keresd a könyvesboltokban!Vagy a kiadónál!

Ha nem akarsz tovább bekötött szemmel élni, ha szeretnéd valóban megtapasztalni, hogy mi az együttérzés, az empátia, akkor jó helyen »jársz«… Nehéz dolog kinyitni a szemünket, nézőpontot váltani, lerázni azokat az hagyományokat, amelyek belénk égtek, mint kulturális örökség. De ha megteszed az első lépést, és el mered elengedni mindazt, amit eddig normálisnak hittél, akkor megnyílik előtted egy új út, amiről már nem lehet visszafordulni: növekvő tudatossággal lesz kikövezve, és egy békésebb, boldogabb világhoz vezethet. Ez a könyv kézen fogja a kedves olvasót, és segíti a megértésben, az elfogadásban, az elindulásban. Már csak az a kérdés, hogy hogy hajlandó vagy-e tisztán látni, hogy mi a hamburgered valódi ára, következménye, és ki fizeti meg…

Karalyos Gábor, színész

Változtass!

Ez a könyv Neked szól, ha…

 • szereted az állatokat
 • szeretnél egy békésebb világban élni
 • egészségesebben szeretnél táplálkozni
 • több energiát szeretnél a hétköznapok során
 • ideális testsúlyra vágysz
 • fontosnak tartod, hogy megóvjuk a Földet a jövő generációinak
 • már kipróbáltad a növényi alapú táplálkozást, de valamiért elakadtál
 • vagy egyszerűen csak szeretnéd csökkenteni a húsfogyasztásodat
NE Változtass!

Ez a könyv NEM Neked szól, ha…

 • húsipari vállalkozó, hentes, böllér vagy vadász vagy
 • a gyilkolást macsó dolognak tartod
 • húst hússal fogyasztasz, és utálod a zöldségeket és gyümölcsöket
 • kifejezetten élvezed egy kiadós vacsora után a kajakómát
 • nem zavar bármekkora is a súlyod és a vérnyomásod
 • lesz@rod a bolygónk sorsát
 • úgysem próbálnád ki soha a növényi alapú táplálkozást

„Minden élet tiszteletet, méltóságot és együttérzést érdemel. Szebb világunk lesz, ha ezt egy nap mindenki így gondolja majd. Ráadásul nemcsak az állatokat kíméljük meg felesleges szenvedésektől, ha lemondunk a fogyasztásukról, de lelkünk és testünk is egyaránt hálás lesz érte. Ez a könyv a tökéletes olvasmány azok számára, akik ki szeretnék húzni a fejüket a homokból, nem félnek az igazságtól, és vágynak egy tudatosabb, egészségesebb életre.”

Kásás Tamás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

Ha elolvasod,

a könyvből megtudhatod…

 

• Hogyan készül és honnan származik pontosan a hús, a tej és a tojás?

• Milyen árat kell érte fizetniük állatok és emberek milliárdjainak?

• Miért fenntarthatatlan a húsfogyasztás jelenlegi mértéke a bolygónk számára?

• Milyen előnyei vannak számodra annak, ha tápláló, teljes értékű növényi ételeket fogyasztasz?

• Hogyan lesz hús nélkül erőd és energiád?

• Mit mond a növényi alapú táplálkozásról a tudomány és az ősi bölcsességek? 

• Hogyan tudsz könnyen életmódot váltani önsanyargatás nélkül?

„Miközben riadtan gyűjtünk pénzt az esőerdők megmentéséért, elégedetten távozunk a boltból, kosarunkban olyan termékekkel, amelyek miatt tűnnek el az erdők a Földről. Ezért fontos minden olyan könyv, ami rámutat az összefüggésekre, és megmutatja a valóságot, amit álomarcú csomagolások mögé rejtettek el.”

Puskás Peti, énekes, színész, televíziós személyiség

Egy könyv születése

Három évvel ezelőtt én magam is nagy húsfogyasztó voltam. Számomra a hús volt a főétel, és minden más csak köret hozzá. Ha valaki azt mondta volna akkor, hogy 2022-ben könyvet fogok írni a témáról, biztosan kinevettem volna.

33 évesen egy orvosi tanács, egy könyv, egy film és a baráti körből vett pozitív példák hatására fokozatosan ráébredtem, hogy hús nélkül sokkal békésebb, energikusabb, fenntarthatóbb életet tudok élni, mint korábban. A saját példám azonban nem volt elég meggyőző számomra, kíváncsi voltam, mit mond erről a tudomány, mit mondanak az ősi bölcsességek, orvosok, tudósok, sportolók és hírességek.

Három év kutatómunkája után született meg ez a könyv, amellyel célom, hogy tiszta és reális tényeket mutassak be a húsfogyasztás következményeivel és a növényi alapú étrend körüli tévhitekkel kapcsolatban. Nem célom meggyőzni vele senkit sem,  csupán szeretném, ha mindenki teljesen tudatában legyen annak, hogy amikor egy ételt megeszik, az hogyan került a tányérjára, és mi volt a valódi ára.

Barátsággal,
Péntek Csaba

Mit mondanak a könyvről,

akik már olvasták?

„Nagy örömmel tölt el, hogy ez a könyv megszületett. Az Olvasó válaszokat talál benne szinte az összes meghatározó kérdésre, amely a témával kapcsolatban eddig felmerült. Sőt, olyan kérdésekkel is találkozik, amelyeket talán még fel sem tett magának, mégis szervesen hozzátartoznak egy modern és tudatosan gondolkodó ember mindennapi életéhez, boldogságához. Ez a könyv egyszerre szól az egészségtudatosságról, a környezettudatosságról, az emberiség következő fejlődési szintjéről és a jó minőségű élet megteremtésének új lehetőségeiről.”

Kereszty András, a Tudatosság Iskolája alapítója

„Nincs olyan, akihez ne szólhatna ez a könyv, hiszen meglepően könnyű a benne megidézett emlékekkel, szituációkkal és gondolatmenetekkel azonosulni szinte mindannyiunknak. Nyílegyenes logikával és egyszerűen vezet el olyan felismerésekig, amelyeket nem értjük, miért nem raktunk össze korábban, és eléri, hogy még többet és többet akarjunk tudni arról, hogyan működünk mi, és mi irányítja a társadalom tetteit. 

Szívből ajánlom mindenkinek, akinek van már bármilyen véleménye a húsevésről, és ugyanannyira annak, akinek még nincs.”

Kaveczki Zsófia, a MAVEG volt alelnöke

„Ezt a könyvet ajánlom azoknak, akik már beszélgettek olyanokkal, akik megkérdőjelezték az étkezesi szokásaikat, és egy pillanatra elgondolkodtak azon, hogy mi van, ha az őket számonkérőnek igaza van? Természetesen ennek a könyvnek nem feladata bárkit bármiről meggyőzni, inkabb csak beszélgetések közben félbemaradó gondolatok teljesebb szögből való megismerése. Az író sajátos életszemlélete is megmutatkozik ebben a könyvben, és miért is ne bukkanna fel! Aminek külün örülök, hogy ezeket mindig jelzi is, és az egész lendületes olvasmány alatt sosem próbál győzködni sem.

Nem szerettem olvasni, mert teendőim közepette nem volt szerencsés, hogy nem lehet letenni. Már ha erdekel, hogy mivel is fizetsz a hamburgeredért.”

Bergovecz László, a MAVEG elnöke